12. nap - 2014. Január 30.

2014.02.22. 14:16

Utolsó napunk San Diégoban, hát nem terveztünk sok mindent mára. A korábbihoz képest kicsit hidegebb, szelesebb az idő, és időnként cseperegni is kezd az eső. Ez errefelé nagy kincs. Délelőtt azért felkerekedünk és a Balboa park felé vesszük az irányt. Óriási kiterjedésü, nagyobb, mint a belváros. Átszeli egy autópálya is, közepén katonai kórház van. Dimbes-dombos a terület, sőt inkább szurdokokkal szabdalt, nem mindenhol parkos, van, ahol kopár területeken megy át az út.

Azért megtaláljuk az állatkertet és azt a rész is, ahol aztán a régi spanyol téglaépületek, kastélyok, múzeumok, közintézmények vannak. Különös hangulata van a területnek.

Ezután egy sikeres bevásárlótúra következett egy outletben, majd estére mégis átmentünk a különös formájú, íves, magas hídon a Coronado szigetre, ahol egy kakaós vacsorát fogyasztottunk el. A sziget elsősorban a régi szállodájáról, és a katonai bázisáról híres. Kétségtelen, hogy sötétben nem túl sokat láttunk, az íves híd viszont nagyon különleges látvány volt, csakúgy, mint a közepén feltáruló kivilágított belváros látványa.

Jól esett még az esti séta a szállodánk előtti partszakaszon. Egészen lementünk a homokos részre, oda, ahol a szálloda tetejére szerelt reflektorokkal megvilágítva esténként frizbi-partit szoktak rendezni.

süti beállítások módosítása