4. nap - 2014. Január 22.

2014.02.22. 16:30

Hezitáltunk egy sort, hogy a mai 'szakmai'napra esetleg BART-tal - a helyi külvárosi vasút és a metró kombinációjával - menjünk be a városba, de mégis az autó mellett döntöttünk a kényelme miatt. A költsége sem sokkal több: bart 3x4,5$ oda-vissza, az 27$, míg a kocsi parkolása 17$ a felszínen, és a híd 6$, összesen 23$ (az üzemanyagot nem számolva.), de az autó szabadsága, illetve az, hogy az állomástól nem kell a sötétben kutyagolni, az összehasonlíthatatlan. Ráadásul itt senki nem jár gyalog...

Á. fél 10-re vár minket, egy az irodájukban dolgozó belsőépítész lánynak küldtük el előre kérdéseinket. M. kedves nő keleties vonásokkal. Nagyon összeszedett, magabiztos, látszik, hogy sok a dolga, mert nagyon sietne, de mégis készséges. Hamar fél 12, Á. még körbevezet a gyönyörűen helyreállított és átalakított tetőtéri loft-irodán, aztán elindulunk a cseh étterem felé, ahol R. Á-val van találkozónk. Szemtelen felirat a cseh ételek között az étlapon: Szeged paprikás (nem lehet belekötni, mert nem 'szegedi'...) Beválasztottunk egy sült kacsát, majdnem kifog rajtunk, gondolhattuk volna, hogy túl nagy adag lesz, hozzá a cseh sör kifejezetten kell! Kis séta a toronyházak közt, útbaejtve egy Peet's kávézót, eljutunk Á. munkahelyére. Elsősorban orvosi létesítmények tervezői kivitelezés-támogatásáért felel, mivel csak attól, hogy ArchiCAD-et tanult, BIM-specialista lett, és ez itt kincsnek számít. Szép látványterveket és akvarelleket mutat a cég munkáiról, közben a másik Á. - nagyvonalú úriember kísérőnk - néha anekdotázik, élcelődik kicsit, és mindenkivel kapcsolatba elegyedik néhány szó erejéig. Sok idős ember fárasztó, ő valahogy nagyon friss és fiatalos, bölcs és összeszedett.

Két óra körül aztán eljöttünk, kaptunk is egy tippet, kb 8 tömbnyire a Union sqare-en van egy cipőáruház (design shoe warehouse - DSW), ahol részben sikerrel jártunk, de a nike üzletbeis átmentünk, itt meglett az egyedi darab E-nek. Interneten egy közeli boltot vadásztam le, ahol Toms cipő kapható, de séta közben hirtelen annyira bizalmatlan lett a környék, hogy a fiú-lányoknál úgy döntöttünk, dolgunk végezetlenül fordulunk vissza. Feltűnő, hogy míg egy kávét jó helyen is kb 2,9ért meg lehet kapni, egy fél literes (csak kb., mivel ugye itt nem a litert használják űrmértéknek) már 3,8$ minimum! Utcainál a 3decis dobozos kicsit olcsóbb.

Volt még időnk, hogy megnézzük a parton felfedezett üzletet, ahol is sikerült F-nak és M-nak egy-egy szép darabot választani. 7-től itt ingyenes az utcai parkolás. Hazafelé ezúttal a parti utat választottuk, széles pálmafás sétányokkal esti fényben. Közben jött az ötlet, hogy lekanyarodjuk a Tresure Island-re - pazar esti fényárban. Fotózni nem nagyon tudtunk a hűvös szél és a körülöttünk ólálkodó mosómedve miatt. (a delfinek után a második állat az ,élőhelyén’ :)

SF-SB_419.jpg

süti beállítások módosítása