15. nap - 2014. Február 2.

2014.02.22. 12:39

Ma reggel útban J-ék magyarokból alakult gyülekezete felé az elsők közt a környékre települt spanyol San Gabriel missziót vesszük útba. A templom előtt csipszet és müzlit reggeliző családok érdekes látványt nyújtanak. Két egymás melletti épületből spanyol és angol igehirdetés hallatszik ki.

A magyar gyülekezetben rendkívüli szeretettel fogadtak minket, szólásra kaptunk felkérést. Érdekes hallgatni amerikában a magyar prédikációt, a néhány helyen belekerülő angol szavakkal, pl. "...aztán begyújtottunk a fájrpléjszbe...". Itt minden vasárnap közös ebéd van. A távolság miatt nehéz lenne megoldani az elhúzódó istentisztelet után a hazautat, ezért mindenki hoz ételt, nagy svédasztalt állítanak össze. Segít ez is összetartani a közösséget.

D-val találkozunk, aki érkezésünk hírére elfogadta a meghívást és eljött ma reggel. A Gensler Los Angelesi irodájában dolgozik, komoly pozícióban van két irodát is vezet a cégen belül, órákig tudnám faggatni, leginkább a szervezeti felépítés és a munkafolyamatok érdekelnek. A legbüszkébb egy kis templomocskára mely Le Corbusier nyomdokán minden részletében egyedül dolgozott ki. Olyan ez neki a sok nagy projekt között, mint egy szék egy építésznek. http://www.dezeen.com/2012/10/03/prayer-chapel-by-gensler/

dezeen_Prayer-Chapel-by-Gensler_ss_1.jpg

Elkezdett fújni a szél. Az előjelzések szerint sűrű fekete fellegek jelentek meg észak-nyugat felől. Gyors döntést hoztunk, hogy mi férne bele még ebbe a napba, és Venice mellett döntöttünk, ami egy óceán közeli terület, sok film helyszínéül szolgált már (Valentin nap, Hollywoodi őrjárat Harison Ford főszereplésével). Egy kis utcában parkolunk, és először a part felé indultunk. Már elkezdett kicsit sötétedni, és a felhők is gyülekeztek, így még inkább zavarba hozott minket a színes populáció, a legális falfestőktől az utcazenészekig - komplett zongoráját püfölő torzonborz, aki mellesleg a Locma-ban készült cd-jét árulja -, a repperektől a bohócon át a bandázó deszkásokig. De ami a legdöbbenetesebb volt, hogy az 500 m alatt ameddig eljutottunk legalább négyszer láttunk hivatalos orvosi marihuana vételi pontot ahol potom 40$-ért lehetett egy kis adagot kapni. Mondanom sem kell, hogy a környék igen veszélyesnek nézett ki. Gyorsan szedtük a lábunkat, megállni nem nagyon való itt...

A hidacskákkal összekötött kis megmaradt csatornahálózat viszont már sokkal kedélyesebb volt, szinte az egészet bejártuk sötétedésig. Sok helyen rendeztek a víz felé néző hátsókertekben party-kat, ahol az esti superbowl zárómeccsét nézte mindenki.

Hazafelé Pasadenában vacsiztunk egy büfében, majd újra elmentünk a tőlünk nem messze található joghurtfalóba, ahol kb 15 féle alapra 50 féle feltéttel lehet saját összeállítást készíteni -, súlya mérik. Kicsit hideg volt így estére, és hazaérve vége is lett a meccsnek, így a tv előtt kóstolgatva csak az összefoglalót nézhettük meg kissé csalódottan... most először kapcsoltuk be :)

süti beállítások módosítása