3. nap - 2014. Január 21.

2014.02.22. 16:40

Máris kezd hiányozni valami sós íz reggelire, pedig még csak második napja vagyunk itt. Elhatároztuk, hogy valami májast, vagy tonhalkrémet beszerzünk a pirítóshoz. Reggel felfedeztem, hogy Nagy Gábor keresett, és nem jó neki a holnap, ezért ma találkozunk, gyorsan meg kell néznem, hogyan tudok odajutni a Mission street-i toronyház parkolójához...

Elindulunk, óriási dugó befelé, pedig már 10 elmúlt, most a tegnapi 6 helyett 4$–t fizetünk a hídon. Célba vesszük a Union sqare-t, egy kis belvárosi séta kedvéért, a legegyszerűbbnek a tér alatti parkoló tűnik, délelőtt 3$, viszont déltől már 5,50$, úgyhogy mégsem maradunk olyan soká, mint eredetileg gondoltuk, hogy innen járnánk körül mindent.

Először a Mainden st. Néhány fotó készül Franck Lloyd Wright galériájáról - sajnos bent nem lehet fotózni, de az épület olyan belül, mint a guggenheim New Yorkban. A névjegye a piros négyzetben azért természetesen ott van a homlokzaton.

A Nike bolt a legújabb trendi darabokkal, aztán a Chesecake factory következik a Macy's nyolcadik emeletén. Giccsesen berendezett tér, elképesztő tortákkal. Miután kiderül, hogy ültetés van, és a recepción tudtomon kívül be is jelentkeztem, kiválasztunk három sajttorta szeletet. Már elsőre látszik, hogy kihívás lesz megenni, de pár perc múlva, mikor leteszik az asztalunkra a rá- és mellényomott tejszínhab még tetőzi a látványt. Jó pont újra - tegnap is a mexikóiban ugyanez volt -, hogy sima vizet kaphatunk jég és külön díjazás nélkül. (a jeget külön mondani kellett, mert itt mindenhol telenyomják)

Lemegyünk a partra ismét, mert az a terv, hogy befizetünk egy egyórás öbölhajókázásra. Kisebb hajó, mint a gold&blue, de fele annyiba is kerül. A tulaj ügyesen bevárja a turistákat, mi pedig ráérünk, mivel némi keresgélés után egy 0,5$/ó díja s utcai parkolóba sikerült beállnunk...A város parti képe nagyon érdekes, látjuk a tegnapi sétánk útvonalát, aztán jön a Golden Gate. A nap szembe süt, és van egy remekbe szabott méretű amerikai zászló a tetőfedélzeten - ahova mivel korán érkeztünk, még volt hely számunkra -, és néhány igen giccses, gyönyörű képet készíthettünk.

Visszafelé kanyarodva a távolban feltűnt két delfin is T. legnagyobb örömére. Aztán egy kör még a lepusztult Alcatraz körül - Al Capone volt lakhelye. Olaszos gyorsétteremben egy minisaláta, lasagne-nak tűnő tészta és egy töltött valamivel elütjük a félórával későbbre prognosztizált éhségünket (13$ hármunknak egy szénsavas üdítővel... nem szóltunk, hogy jég nélkül...). Ezután elindulunk a 1th street felé, ahol Gábor vár minket. A tömb körül teszünk egy kört, mert a garázs előtt egy tábla, hogy megtelt. Másodikra sikerült lejutni, a parkolóőr elkéri a kulcsot, leparkol a kocsinkkal. A recepciónál - óriási, elegáns üvegezett tér 10 m-es belmagassággal, az udvaron Franck Gehry szobor installációjával. Útlevél alapján látogató jegyet kapunk, aztán G-val megismerkedünk, és felvisz a 33. emeletre, ez egy még használaton kívüli szint, körben üveggel... Lélegzetelállító a látvány, kőrpanoráma a városra 100m magasságban. Leírhatatlan!

G. végigmutatja a Haworth irodabútor termékeit, végül egy médiafalnál lyukadunk ki, ahol újra lenyűgöz bennünket, ezúttal az interaktív képernyő lehetőségeinek bemutatásával. megtudjuk, hogy csütörtökön találkozunk Á-éknál, szinte a szomszédjukban laknak Sausalitoban.

süti beállítások módosítása